Annonce

Annonce

Gæster til Sofari kigger på smågrise.

Sofari giver en god mulighed for at blive klogere på livet for den økologiske gris, og arrangørerne håber, at mange vil benytte dagen til at besøge en lokal griseproducent. Foto: Sofari

Oplev livet hos de økologiske grise på helt tæt hold til Sofari

I år er 13 økologiske griseproducenter klar til at åbne deres landbrug for gæster, når det årlige forbrugerevent Sofari bliver afviklet i maj.

En lille gris kigger ud af hytten. Måske er der andre smågrise at lege med ude på folden? Lidt efter drøner de nysgerrige smågrise rundt om soen og roder nysgerrigt i jorden med deres små tryner.

Sådan lyder beskrivelsen af en scene i livet for en økologisk gris i en pressemeddelelse om forbrugereventet Sofari. Det bliver afviklet søndag d. 22. maj kl. 10-14, hvor det igen i år bliver muligt at komme helt tæt på soen og smågrisene, der lever ude hos danske økologer.

Under Sofari er det også muligt at møde landmanden, der passer grisene. En af dem er Randi Vinfeldt, som ud over at være talsperson for Sofari også er formand for svineudvalget i Økologisk Landsforening.

På mange af gårdene kan gæsterne smage på produkter lavet af gris fra gården, børnene kan få en gratis pixibog, og der er et opskriftshæfte til de voksne. Det helt centrale ved Sofari er dog at opleve det økologiske griseliv, oplyser Randi Vinfeldt.

"Gæsterne bliver begejstrede over at se dyrene gå ude - og hvordan grisene får mulighed for at leve et mere naturligt liv. Smågrisene er vildt undersøgende og tager på mange små ture for at opleve verden. Bliver det hele lidt for spændende, spæner smågrisene tilbage til soen på deres små ben", fortæller hun.

Sofari arrangeres af Landbrug & Fødevarer i samarbejde med foreningen FØKS samt Friland, Organic Pork, Tican og Økologisk Landsforening.

Find den nærmeste gård

  • Sofari bliver afviklet søndag d. 22. maj kl. 10-14

  • Find en vært tæt på dig selv på www.sofari.dk. Her kan du også se, hvad du kan opleve på de 13 gårde, som deltager i Sofari.

Flere artikler fra samme sektion

Nu kommer der pant på de tyske dåser

EU-parlamentet har i dag vedtaget nye regler som betyder, at der fra 2029 skal opkræves dåsepant i de europæiske lande, hvilket formentlig vil sætte en stopper for forureningen med dåser i den danske natur.

24-04-2024 3 minutter Emballage

Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024

Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.

18-04-2024 2 minutter Events,   Professionelle køkkener,   Foodservice

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

17-04-2024 2 minutter Events